PERICOL - Drumul județean unde poți face accident fără probleme

Să circuli pe timp de noapte pe drumul județean care leagă Bârsana de Săcel este o adevărată provocare. Pe de o parte din lipsa semnalizărilor rutiere, drumul fiind în plin proces de modernizare, pe de altă parte din cauza căruțelor sau tractoarelor nesemnalizate, riscul producerii unui accident fiind extrem de mare.

PERICOL - Drumul județean unde poți face accident fără probleme

Serviciul Rutier Maramureș a descoperit pe drumul județean Bârsana-Săcel multe probleme care țin de siguranța circulației.“Am vorbit cu cei care se ocupă de acest drum și avem promisiuni că vor fi aplicate marcajele rutiere, dar depinde de condițiile meteo foarte mult. Nu se pot aplica marcaje rutiere pe un carosabil umed sau cand avem temperaturi scăzute. Ar fi o lucrare de slabă calitate. Monitorizăm stadiul lucrărilor, sunt unele întarzieri acolo și acolo unde constatăm că nu s-a respectat caietul de sarcini, vom aplica sancțiuni cu siguranță.

Noi sperăm să fie îndreptate acele erori, sperăm ca acele marcaje să fie aplicate cat mai curand. Am găsit lucrări insuficient semnalizate, este obligatorie montarea de lumini intermitente de culoare galbenă pe timp de noapte, ori ele nu există peste tot. Acum ziua este scurtă, deci necesitatea unor astfel de lumini este cu atat mai mare, există risc de accidente prin faptul că semnalizarea este incompletă, prin contradicțiile dintre semnalizarea temporară și cea definitivă, permanentă la finalizarea lor, care uneori nu a fost înlăturată.

Acele indicatoare care existau dinaintea începerii lucrărilor trebuie înlăturate sau anulate prin aplicarea unor folii. Nu întotdeauna s-a procedat așa. Nu am găsit semaforizare așa cum ne-am dorit pe tronsoane mai lungi de drum sau piloți de dirijare bine instruiți, să nu fie afectată foarte mult fluența circulației în zonă, să comunice între ei și să dea drumul circulației”, a explicat, pentru “Axanews.ro”, șeful Serviciului Rutier Maramureș, Dorin Gherman.