PERCHEZIȚIE - 13.000 de pachete de țigări depistate într-un coteț

Într-o anexă (coteț pare a fi din fotografiile primite) a unui imobil situat în localitatea Lunca la Tisa au fost descoperite nu mai puțin de 13.000 de pachete de țigări din Belarus. Proprietarul imobilului le-a spus polițiștilor de frontieră că a lipsit de acasă o vreme și nu știe cine a pus țigările acolo.

PERCHEZIȚIE - 13.000 de pachete de țigări depistate într-un coteț

„Ieri, 4 noiembrie, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmaței, lucrători din cadrul Serviciului Teritorial Poliției de Frontieră Maramureș împreună cu reprezentanți ai Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza localității de frontieră Lunca la Tisa. Percheziția s-a desfăşurat la un imobil unde a fost descoperită, într-o anexă, cantitatea de 13.000 pachete cu ţigări, de provenienţă Belarus și Duty-Free. Țigările în valoare de 152.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și identificării tuturor persoanelor implicate”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.