PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ - Soluție temporară pentru gunoaiele din Sighet

Criza gunoiului din Maramureșul Istoric este departe de a fi rezolvată.

PENTRU O SĂPTĂMÂNĂ - Soluție temporară pentru gunoaiele din Sighet

Criza declanșată de neridicarea gunoaielor din Sighet, datorită închiderii gropii de gunoi temporare, a reunit Consiliul local Sighet într-o ședință de îndată, dorindu-se găsirea unei soluții. După mai multe ore de discuții aprinse nu s-a reușit mare lucru. Din păcate, orgoliile politice primează în fața interesului cetățenilor.

Inițial, pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre prin care se propunea mărirea tarifelor la serviciile prestate de firma de salubritate din Sighet, fiind vorba  de diferența pentru transportul gunoaielor la Oradea, diferență care urma să fie suportată de către cetățeni. Primarul Vasile Moldovan a venit cu o nouă propunere de proiect de hotărâre prin care diferența să fie suportată de către Primărie. Acest proiect a trezit opoziția secretarului primăriei Sighet, Sorin Rednic, care a spus că nu-și va pune semnătura deoarece nu întrunește condițiile legale.

Ședința a fost întreruptă pentru redactarea noului proiect de hotârâre. Ambele proiecte nu au întrunit o majoritate a voturilor pentru a fi adoptate. Consilierul local Nicolae Iuga a reluat acuzațiile ce privesc Consiliul Județean și a spus că, dacă gunoaiele nu vor fi ridicate, va merge cu saci de gunoaie în fața Consiliului Județean, unde le va pune la poartă. În apărarea președintelui Consiliului Județean a sărit Daniela Onița Ivașcu. 

Într-un final, reprezentanții firmei de salubritate au acceptat să transporte pe cheltuiala lor gunoaiele la Oradea doar pentru o săptămână, dar au cerut să li se pună la dispoziție un teren pentru transvazarea gunoaielor din autospecialele de colectare în cele care le vor transporta la Oradea.

L. S.