PENTRU 150 DE EURO - Carte de identitate falsă confecționată la... Paris

Nu îți vine să crezi de unde poate fi procurată o carte de identitate falsă.

PENTRU 150 DE EURO - Carte de identitate falsă confecționată la... Paris

În data de 14 decembrie, în jurul orei 13.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager, într-un autocar care circula pe ruta Praga-Chișinău, o tânără, V. N., în vârstă de 26 de ani, cetățean din Republica Moldova.

"În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și a persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunsă, în portofelul ce aparținea lui V.N., o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia acesteia. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, tânăra a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în urmă cu mai mult timp, la Paris, prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date de identitate nu le cunoaște, contra sumei de 150 de euro, cu scopul de a obţine un salariu mai mare în Franţa", informează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

M. S.