PE EI - Sute de mașini oprite de poliție. Ce căutau oamenii legii

Poliţiştii au fost prezenţi în data de 4 decembrie pe mai multe drumuri publice de pe raza întregului judeţ, nu mai puțin de  57 de vehicule conduse pe raza comunelor Groși, Săcălășeni, Coaș, Dumbrăvița și Coltău fiind oprite pentru verificări de poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi.

PE EI - Sute de mașini oprite de poliție. Ce căutau oamenii legii

Potrivit informațiilor furnizate de către Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, alte aproape 100 de autovehicule au fost oprite de data aceasta de poliţiştii din Cavnic, Târgu Lăpuş, Vişeu de Sus şi Suciu de Sus, în cadrul acţiunilor organizate pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Faţă de persoanele care au fost surprinse încălcând normele rutiere au fost luate măsuri legale. Astfel, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice , iar o parte dintre şoferi au rămas fără permisele de conducere sau certificatele de înmatriculare ale autoturismelor.

„Din fericire, pe raza judeţului nostru nu sunt drumuri blocate sau cu circulaţie restricţionată. Pentru că este posibil ca unele sectoare de drum să fie acoperite cu polei, vă sfătuim ca atât în localităţi cât şi în afara acestora să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă şi să păstraţi distanţa în mers! Dacă în viaţa de zi cu zi se numeşte spaţiu personal, în trafic se numeşte distanţă de siguranţă!

Pe drumurile aglomerate, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi de politeţea în trafic! Manifestaţi atenţie sporită în zona trecerilor pentru pietoni, mai ales că unul dintre pietonii de azi poate fi chiar Moş Nicolae!”, arată IPJ Maramureș. 

H.D.