PARLAMENTARE - Ce spun băimărenii despre rezultatul alegerilor

Cum comentează băimărenii rezultatul alegerilor parlamentare.

PARLAMENTARE - Ce spun băimărenii despre rezultatul alegerilor

Băimărenii se cam așteptau la acest rezultat și mulți sunt dezamăgiți de el. Prezența scăzută la vot a fost în avantajul PSD-ului, dar în același timp și PNL-ul și USR-ul și-a dezamăgit alegătorii. 

”Nu sunt deloc surprins de rezultatele alegerilor, avand în vedere că marea majoritate a votanților a fost reprezentantă de cei de peste 65 de ani, care se știe că mereu au votat cu PSD-ul. Coincidență sau nu, pensiile au crescut numai cand era PSD-ul la guvernare. De neînțeles este dezinteresul tinerilor pentru aceste alegeri. Tinerii sunt sătui de politică și de încrengăturile din politică. Cu siguranță PNL-ul a fost taxat și din cauza pandemiei, cel puțin asta este părerea mea. Măsurile de restricție luate nu au fost populare, chiar dacă erau necesare”, este de părere Cătălin P., din Baia Mare

”Cand am văzut că prezența la vot este așa de scăzută m-am ganit clar că PSD-ul are o șansă în plus să caștige alegerile parlamentare. Cei care nu au mers la vot sunt tinerii, cei care au ieșit în stradă acum patru ani. Acum au stat în case... Sunt dezamăgită de rezultatul alegerilor, pentru că lumea nu s-a mobilizat cum ar fi trebuit. Dacă vrem să schimbăm ceva trebuie să mergem la vot, chiar dacă nu avem cu cine vota, cum zic mulți. Alegem răul cel mai mic, dar măcar alegem ceva”, este de părere Diana R., din Baia Mare. 

Pensionarii sunt de părere că mașina electorală a PSD-ului este greu de bătut, după cum se vede și acum.

”Era de așteptat să iasă PSD-ul cu cele mai multe voturi. Este greu de învins mașina electorală a acestui partid. PNL-ul și URS-ul au făcut o greșeală, au crezut că li se cuvin niște voturi, dar trebuie să te banți pentru voturi, să faci campanie, să te adaptezi la ceea ce ai voie să faci. Trebuiau și ei să facă niște acțiuni mai ferme, să fie mai vizibili. Oamenii de drepata sunt cei din economia reală, care fac de fapt banii. Ei vroiau să vadă concret acțiuni împotriva pensiilor speciale, de exemplu. Oamenii de dreapta se sperie cand aud de măriri de pensii, de salarii, așa brusc, pentru că știu ce implică acest lucru. Ori acest acțiuni nu au venit. Cred că din cauza asta avem rezultatul acesta. Marii caștigători ai acestor alegeri sunt cei de la AUR, care sunt un pic extremiști, conservatori. Aș prefera alegeri anticipate în acest moment, în speranța că nu mai pierdem încă patru ani. Nu mai facem iar nimic, nicio reformă în justiție”, este de părere Silviu M., un pensionar din Baia Mare.

A.H.