AVANTAJ - Pandemia stopează migrația personalului medical

Anul acesta, asistenții medicali din Maramureș nu au mai plecat la muncă în străinătate, probabil și din cauza pandemiei.

AVANTAJ - Pandemia stopează migrația personalului medical

Pandemia de coronavirus a stopat migrația cadrelor medicale în străinătate. Din cauza situației incerte la nivel internațional, asistenții medicali din Maramureș au preferat să rămană să profeseze aici. Mai mult decat atat, mulți dintre cei care au plecat, se întorc acasă. Avantajul nostru este că reușim să ne păstrăm valorile, cel puțin în această perioadă. 

”În această perioadă, asistenții medicali nu au mai plecat în străinătate, din mai multe cauze, în acest moment. Toți trăim cu această frică de ce este și de ce se va întâmpla. Pe de altă parte, unii s-au întors în țară. Sunt destul de mulți care vin acasă, dar acest trend este deja de cam doi ani de zile. Tot mai mulți asistenți medicali vin în țară și-n Maramureș se continuă acest trend cu tot cu pandemie”, a declarat Viorica Totorean, președintele Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Maramureș.

A.H.