PĂCĂLIȚI – Nu primesc prețul corect

În lipsa de târguri sau licitații, unde este stabilit un preț corect pentru animale, crescătorii nu primesc prețul corect pentru munca lor.

PĂCĂLIȚI – Nu primesc prețul corect

În lipsa de târguri sau licitații, unde este stabilit un preț corect pentru animale, crescătorii nu primesc prețul corect pentru munca lor. Astfel sunt forțați să vândă la intermediari care-i păcălesc la preț, le scad prețul încât un vițel gras e vândut ca un schelet ambulant, spune un medic veterinar din județul Bistrița-Năsăud, conform Agroinfo.

Totodată, atunci când o să dispară subvențiile o să dispară și vacile, oile.

Medicul veterinar Petru Mureșan are un cabinet veterinar în comuna Șintereag, județul Bistrița-Năsăud. El a spus că fermierii români se aleg de cele mai multe ori cu un preț de nimic pentru munca lor pentru că sunt nevoiți să-și vândă animalele intermediarilor, iar acesta le scad din preț sub diferite pretexte, ba că nu au vrut un vițel așa de tânăr sau nu așa gras sau că e prea slab.

„Omul e forțat să vândă cu cât îi oferă, ceea ce nu este corect. Nu există cum am văzut în Franța sau Germania piețe, târguri, unde există licitații. Acolo se pune prețul corect și valoarea animalului este dată de calitatea lui genetică. La noi, degeaba vreau să cresc o vacă de calitate cu cantitate mare de lapte că la abatorizare are același preț ca un schelet ambulant”, a declarat medicul veterinar Petru Mureșan pentru timponline.ro

V.R.