ORDINE PUBLICĂ - Schimb de experiență între jandarmii din județ și cei ucraineni

Jandarmii maramureșeni au fost la începutul acestei luni preț de câteva zile într-un schimb de experiență la vecinii ucraineni.

ORDINE PUBLICĂ - Schimb de experiență între jandarmii din județ și cei ucraineni

o delegație a Jandarmeriei Maramureșene formată din șapte  jandarmi, a participat la reuniunea româno – ucraineană organizată la Ivano-Frankivsk, în Ucraina, pentru implementarea proiectului Creșterea capacității de cooperare transfrontalieră. Membrii delegației maramureșene au prezentat test negativ  la intrarea pe teritoriul statului vecin.La reuniuni au participat ofițeri din partea Gărzii Naționale din Ucraina, atât din cadrul Unității Militare 1241 Ivano-Frankivsk, cât și din partea Comandamentului Teritorial de Vest de la Lviv precum și de la Comandamentul Național de la Kiev.

Au fost prezentate alocuțiuni precum și materiale video de prezentare a activității Gărzii Naționale Ucrainiene, cu referire la modalitățile și procedurile interne de asigurare și restabilire a ordinii publice, au fost dezbătute probleme specifice de natură transfrontalieră. Specialiștii pe linie de ordine publică au lucrat în comun la completarea draftului manualului de proceduri comune în domeniul ordinii publice conform cerințelor proiectului. În paralel, membrii celor două echipe de proiect au dezbătut problematica achizițiilor publice realizate în cadrul proiectului până la această dată, greutățile întâmpinate, aspecte referitoare la bugetul proiectului, economii efectuate și posibilitatea inițierii unui act adițional de modificare bugetară astfel încât acesta să fie angajat în totalitate până la finalul proiectului. De asemenea au avut loc prezentarea unor activități practice demonstative planificate, cu privire la asigurarea și restabilirea ordinii publice.

La finalul activităților au avut loc discuții între participanți, au fost prezentate delegației române și alte aspecte referitoare la particularitățile gestionării misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice, exemple de bune practici și lecții învățate în domeniul ordinii publice”, a arătat Maior, Radu Vasile Nicolae, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Maramureș.

H.D.