OFICIAL - AHC Dunărea Călărași s-a retras din Liga Zimbrilor!

O echipă mai puțin în Liga Zimbrilor.

OFICIAL - AHC Dunărea Călărași s-a retras din Liga Zimbrilor!

Ceea ce era de așteptat, s-a întâmplat, din păcate, până la urmă. Echipa de handbal masculin AHC Dunărea Călărași s-a retras din campionat.

"Comisia Centrală de Competiții a Federației Române de Handbal ia act de retragerea echipei AHC Dunarea Calarasi, prin adresa nr. 1/05.01.2021, formulata de catre domnul presedinte Zamfir Cristian si in consecinta, conform LNM art. 8.1, hotărăște:

- Penalizarea echipei cu 10.000 lei, avand drept de inscriere in ultima categorie competitionala pentru urmatorul sezon.

- Conform art.29.1 din RODCNH 2020-2021, datorita faptului ca echipa a participat la mai putin de 50+1% din numarul de jocuri, toate rezultatele echipei, din sezon, vor fi anulate", informează reprezentanții Federației Române de Handbal, printr-un comunicat postat pe site-ul oficial frh.ro.

Deja mai mulți jucători au echipei au semnat contracte cu Dinamo București, CSM Bacău, CSM Focșani și CSU Suceava.

"Sunt conturile blocate. Șapte miliarde de lei vechi aveau să dea unui jucător care a câștigat în toate instanțele această sumă și a obținut și dreptul de a bloca conturile clubului. Această poveste se știa de dinainte, dar s-a lăsat așa. Pe lângă cele 7 miliarde pe care le datora clubul jucătorului respectiv, am mai găsit trei luni de zile salarii neplătite în spate și am avut surpriza să văd că salariile nete sunt undeva la 4,5 miliarde de lei vechi. Am mai găsit 3-4 miliarde de lei vechi datorii la stat. 

Legea spune clar că noi finanțăm activități sportive, deplasări, cazări, echipamente. Nu putem plăti datoriile în instanță. S-au acumulat datorii la Finanțe, iar legea spune că nu mai putem finanța clubul, dacă are datorii la stat", a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, într-o conferință de presă.

M. S.