OAMENI NOI, CIFRE NOI - Banii europeni vor moderniza drumurile județene

Fiecare președinte de Consiliu Județean visează să modernizeze drumurile județene. Sunt avansate cifre care de care mai pompoase, se anunță cu surle și trâmbițe că se vor face drumuri, dar vom vedea la final.

OAMENI NOI, CIFRE NOI - Banii europeni vor moderniza drumurile județene

Președintele Consilului Județean, Ionel Bogdan, a vorbit despre drumul expres Satu Mare - Baia Mare. A fost unul din subiectele abordate în cadrul unei conferințe de presă începută cu o întârziere de aproape o oră, semn că punctualitatea nu este punctul forte al actualul lider al administrației județene. Ionel Bogdan a anunțat că vorbim de circa 3,2 milioane de euro alocați de Maramureș și Satu Mare pentru studiul de fezabilitate.

„S-au purtat discuții cu preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba. Cei doi președinți ai consiliilor județene au încheiat un parteneriat solid, convenind ca proiectul să se realizeze prin Asociația Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate, cele două județe au decis că vor aloca suma necesară, respective 3,2 milioane de euro, care va fi recuperată din asistență tehnică, direct de la Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectul se regăsește în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă fiindu-i alocate 340 de milioane de euro. Mulțumesc pe această cale ministrului Marcel Boloș, care a înțeles importanța acestui proiect pentru regiunea de nord-vest, pentru județul Maramureș și implicit pentru Satu Mare”, a punctat Ionel Bogdan.

Pentru dezvoltarea infrastructurii județului Maramureș se are în vedere efectuarea studiilor de fezabilitate, în prima etapă pentru 80 de km de drumuri județene, astfel încât să se atragă fonduri europene, având în vedere că există la dispoziție 100 de milioane de euro.

H.D.