NU PLĂTEȘTI RĂMĂI FĂRĂ PERMIS - Polițiștii rutieri vor plata cu cardul la frontieră pentru plata amenzilor

Sunt destui străinii care ajung în România și sunt sancționați de către polițiștii rutieri, însă aceștia nu își plătesc amenzile. Corespondența purtată de autoritățile române pentru acești străini este de durată și de multe ori nu are efectul scontat.

NU PLĂTEȘTI RĂMĂI FĂRĂ PERMIS - Polițiștii rutieri vor plata cu cardul la frontieră pentru plata amenzilor

Șeful Serviciului Rutier Maramureș, Dorin Gherman aduce în discuție Legea 203 din 2018, la care încă nu există norme de aplicare, lege care prevede  unele modificări în sensul creării unui cont unic la nivel național deschis la Trezoreria Statului destinat încasării amenzilor contravenționale. Se impune și modificarea Codului de procedură fiscală.

„Așteptăm normele de aplicare a Legii 203 din 2018. Propun instalarea de POS-uri la frontierele de stat, cu oferirea posibilității plății amenzilor de către cetățenii străini aflați pe teritoriul Romaniei sau cetățenii romani care vin din străinătate. Ar fi utilă și montarea POS-urilor la unitățile de poliție. Dacă noi sancționăm cetățeni romani sau străini cu domiciliul în străinătate în weekenduri, cand nu sunt deschise nici primăriile, nici băncile, nici nimic, deci nu poți achita amenda. Nu toate lumea poate achita online, nu au acces la internet sau nu cunosc internet banking”, adaugă Gherman.

H.D.