NU A CONTAT COVID-UL - Chef spart de polițiști la Desești

Un eveniment privat la care au luat parte mai multe persoane a ajuns în atenția poliției în weekendul trecut, oamenii legii aplicând legea. Trebuie spus că deși Baia Mare este în carantină, numeroși băimăreni au ieșit la zăpadă la Cavnic. Și atunci unde e carantina și ce s-a bifat pe declarația pe propria răspundere?

NU A CONTAT COVID-UL - Chef spart de polițiști la Desești

Polițiștii maramureșeni susțin cvă în weekend-ul trecut au fost organizate 40 de acţiuni punctuale la care au participat poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, fiind efectuate peste 1400 de verificări de persoane privind respectarea măsurilor de izolare şi aproape 800 de verificări de persoane carantinate. De asemenea s-au făcut şi peste 700 de verificări cu privire la respectarea interdicţiilor privind circulaţia/deplasarea pe timp de noapte sau în localităţile carantinate, fiind identificate şi sancţionate 38 de persoane care au încălcat aceste interdicţii.

În tot judeţul, urmare a misiunilor derulate în sistem integrat, structurile teritoriale al M.A.I. au fost aplicat 366 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 77.580 de lei.

Urmare a verificărilor efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în colaborare cu lucrători din cadrul Poliției Sighetu Marmației, la o societate comercială din comuna Desești, care desfășoară activități pe linie de cazare și servire cu produse alimentare și nealimentare și alimentație publică în unități de tipul pensiunilor și restaurantelor, a fost identificat ca fiind organizat un eveniment privat cu mai multe persoane cazate în unitate, fără respectarea normelor de distanțare potrivit reglementărilor legale în vigoare, precum și neemiterea bonului fiscal pentru întreaga sumă de bani încasată, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale pe linia Legii nr.55/2020 și pe linia OUG nr. 28/1999, în valoare totală de 23.000 lei. Totodată 8 persoane aflate în incinta localului care nu respectau regulile de distanțare au fost sancţionate contravențional”, arată IPJ Maramureș.

H.D.