NOUTĂȚI -Multe fețe noi în Consiliul Județean

Noul Consiliu Județean are multe fețe noi. Neveste de primar, foști șefi de poliție, foști manageri de spital sau foști directori de instituții deconcentrate. Cu toții s-au întalnit azi, 15 decembrie, în sala Bogdan Vodă pentru a dezbate mai multe proiecte de hotărare.

NOUTĂȚI -Multe fețe noi în Consiliul Județean

Din actualul legislativ nu lipsesc oameni deja `abonati` la aceste posturi, cum ar fi Marinel Kovacs, Gheorghe Mihai Bârlea sau Felician Cerneștean, oameni care au la activ mai multe mandate de consilier județean. Dar sunt și oameni prea puțin cunoscuți maramureșenilor, cum ar fi Bledea Daniela, Brezoczki Valeria Mirela, Coman Ioan Radu, Coteț Dionisie, Cozma Dorin sau Vlad Adrian Vasile.

Ședința a început cu o întârziere de câteva minute. Consilierii județeni au socializat din plin, cu măștile pe figură, respectând măsurile impuse de autorități. Grupul PMP a cerut retragerea de pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre care viza ATOP. Proiectul viza reducerea cuantumului indemnizației pe care ar urma să o încaseze fiecare dintre cei care sunt în acest ATOP. Dacă până ieri fiecare membru în ATOP încasa pe ședință 2500 de lei, se pare că de anul viitor indemnizația se va reduce la jumătate. 

În rest, multă voie bună în toate taberele. Înainte de a da drumul șa ședință, Cheudan Ioan și Cherhaț Olivia s-au afiliat grupului PNL din Consiliul Județean, astfel că acum liberalii au majoritatea în CJ. Au urm,at discuții pe fiecare proiect de hotărâre în parte. 

H.D.