NEMULȚUMIRI - Scandal în Consiliul Local pe tema alegerii viceprimarilor Băii Mari

Ședința de azi de Consiliu Local Baia Mare a fost una plină de scandal la începutul ei, proiectele de hotărâre care au stârnit controverse fiind cele de alegere a viceprimarilor. O parte din consilierii locali au ieșit din sală, în semn de protest, însă până la urmă numele propuse direct în proiect au ieșit la vot.

NEMULȚUMIRI - Scandal în Consiliul Local pe tema alegerii viceprimarilor Băii Mari

Interesant este că numele celor doi viceprimari au venit direct trecute pe ordinea de zi a ședinței și nu au fost propuse de către plen, cum poate ar fi fost normal. PMP, Mircea Cirț și USR au plecat din sală. 

„Pentru a arăta băimărenilor care este alianța la nivelul municipiului Baia Mare ce va conduce orașul în următorii ani, PMP a hotărât sa nu participe la votul pentru alegerea viceprimarilor, având în vedere ca nu au fost doua nominalizări pe partea dreapta”, ne-a spus consilierul local Bogdănel Gavra. 

Așadar, noii viceprimari ai Băii Mari sunt Doru Dăncuș, nimeni altul decât fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, respectiv Szolt Papp de la UDMR. Legea spune că viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali. 

 

H.D.