NELU TĂTARU - Părinții să nu-şi trateze singuri copiii cu antibiotice pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2

Copiii care răcesc trebuie consultați de medicul de familie, înainte de a primi un tratment. Părinții trebuie să evite automedicația, mai ales cand vine vorba de antibiotice.

NELU TĂTARU - Părinții să nu-şi trateze singuri copiii cu antibiotice pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV-2

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, prezent duminică la Iași, a declarat că recomandă părinților să nu-și trateze singuri copiii acasă, cu antibiotice, în cazul unei răceli, relatează Agerpres. 

"Legătura pe care am recomandat-o şi o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau uşor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă şi pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare... prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi. Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie. Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie. Cred că primul moment ar trebui să fie acea monitorizare, luare în evidenţa medicului de familie şi tratament în consecinţă", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, a început să crească numărul de infectări cu noul coronavirus şi în rândul copiilor.

"Dacă la începutul acestei pandemii spuneam că patologia la copii este foarte rară, patologia de la 0 la 19 ani era cam 6,5% din totalul de infectaţi, acum vedem că şi la 0-9 ani sau şi la 10-19 ani avem o creştere", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat de Agerpres.