NEBUNIA COVID - Moiseiul va avea centru de vaccinare

Maramureșenii se pregătesc de vaccinarea anti coronavirus. Știm oficial că Moiseiul va avea un astfel de centru unde se vor putea vaccina moiseienii, cel mai probabil la începutul anului viitor.

NEBUNIA COVID - Moiseiul va avea centru de vaccinare

Informația a fost confirmată de primarul Grigore Tomoiagă, care a declarat, pentru Axanews.ro, că administrației locale i s-a cerut asigurarea unei locații unde moiseienii vor veni să se vaccineze. 

„Știu doar că ni s-a cerut locație, cum se va face vaccinarea vom afla zilele următoare. M-a sunat prefectul, directorul de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș, doar locația să o asigurăm. Legat de vaccinare, nu știu cine se va ocupa, am înțeles că va fi și un medic de familie, o să fie de la DSP Maramureș. Vom vedea atunci exact cum se vor derula lucrurile. Centrul de vaccinare va fi la fosta școală numărul 4, acum grădiniță. 

În Moisei oamenii sunt și pro și contra vaccinare, dar eu zic că undeva la 30% dintre moiseieni se vor vaccina. Dacă trebuie să mă vaccinez, atunci cu mare plăcere”, ne-a spus primarul Grigore Tomoiagă. 

Vă reamintim că în prima etapă va fi vaccinat personalul din spitale și unități ambulatorii (personalul medico-sanitar, personalul auxiliar, personal administrativ, securitate și pază și alte categorii), personalul din sistemul de medicină de urgență: ambulanță, SMURD, IGSU, IJSU, camere de gardă, CPU, UPU, personalul din medicina primară – din rețeaua de medicină de familie, medicină școlară și asistență medicală comunitară, personalul din laboratoare, farmacii și alți lucrători din domeniul sănătății, personalul din serviciile stomatologice. Tot în prima etapă vor fi vaccinați medicii rezidenți, elevii și studenții cu profil medical, paramedicii și alți voluntari care își desfășoară activitatea în unități sanitare, personalul de îngrijire care își desfășoară activitatea în centrele rezidențiale și medico-sociale, personalul care acordă îngrijiri medicale și sociale la domiciliu, personalul din serviciile de sănătate publică (Institutul Național de Sănătate Publică, Direcțiile de Sănătate Publică), personalul din unitățile sanitare ale ministerelor cu rețea sanitară proprie, personalul din centrele de dializă și transfuzii, respectiv personalul implicat în derularea campaniilor de vaccinare.

H.D.