NE PERMITEM? - Cat ne costă vaccinul anti-COVID-19

Romania vrea să fie sigură că se află pe lista primelor țări din UE care va primi vaccinul împotriva noului coronavirus.

NE PERMITEM? - Cat ne costă vaccinul anti-COVID-19

În acest sens, țara noastră a achitat deja un avans în valoare de 12 milioane de euro către Comisia Europeană, relatează Agerpres. Ministrul Finanîelor, Florin Cîțu a precizat că banii pentru vaccinul anti-COVID-19 au fost aprobați în rectificarea bugetară de luni. 

Ministrul a declarat marţi că Executivul a suplimentat, prin rectificarea bugetară, suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

"Astăzi vreau să elimin din spaţiul public orice discuţie, orice informaţie falsă. Prin rectificarea bugetară aprobată ieri (luni n.r) Guvernul a suplimentat suma necesară pentru plata contribuţiei la Comisia Europeană şi, foarte important, prefinanţarea producătorilor pentru vaccinul împotriva coronavirus. Astfel, România se asigură că va avea între primele ţări acces la acest vaccin în perioada următoare. Deci, orice altă informaţie în spaţiul public este falsă", a spus Florin Cîţu, citat de Agerpres.

"Am semnat plata externă către CE, reprezentând avans vaccin Covid-19, în sumă de 12.058.345 euro!", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

A.H.