NE DESCURCĂM - Maramureșul mare crescător de animale

Maramureșul nu se poate lăuda cu mari realizări economice. Cu toate acestea, avem și noi segmente unde reușim să batem alte județe mult mai dezvoltate.

NE DESCURCĂM - Maramureșul mare crescător de animale

Maramureșul stă foarte bine când vine vorba de crescutul animalelor. Județul nostru se află cu mult peste media națională când vine vorba de anumite animale crescute în gospodării sau ferme, dar și comparabil cu Regiunea de Nord-Vest lucrurile stau la fel.

Astfel, conform datelor Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Maramureș pentru anul 2019, cel mai bine stăm la crescutul de porcine, unde județul nostru atinge cifra de aproximativ 98 de animale, raportat la 100 ha de teren. Media națională este de 42, iar cea a Regiunii de Nord-Vest este de 63.

Pe locul doi se situează bovinele unde Maramureșul are aproximativ 25 de animale la 100 ha de teren, în timp ce media națională este de 14, iar a Regiunii de NV de 21.

Locul trei este ocupat de vaci, bivolițe și junici, unde Maramureșul atinge 18 de animale la 100 ha de tern, iar la nivel național media este de 9, în timp ce în Regiunea de NV vorbim de 13.

Pe ultimul loc la cele mai numeroase animale crescute în Maramureș se situează scroafele de prasila, unde județul nostru are o medie de 8 de animale al 100 ha teren. La nivel național media este de 3 animale la 100 ha de teren, iar la nivelul Regiunii de NV de 5.

A.H.