NĂNEȘTI - A ajuns în arestul poliției după o urmărire în trafic

Un tânăr de 23 de ani din Bârsana a fost reținut pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat pentru  săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

NĂNEȘTI - A ajuns în arestul poliției după o urmărire în trafic

Tânărul a fost urmărit în trafic la finele săptămânii trecute de către polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag. Aceștia, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, pe D.J.186 în localitatea Năneşti, în dreptul şcolii din localitate, au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului condus de maramureșean, însă acesta nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea.

Cum cere procedura în astfel de situații, s-a procedat la urmărirea acestuia înspre localitatea Onceşti, „împrejurare în care, la ieşirea din localitatea Năneşti, la intersecția cu drumul comunal ,,Drumul Bătrân,, conducătorul autoturismului a încercat să pătrundă pe acel drum dar, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a derapat și a intrat cu partea din față a autoturismului  în şanţ. În urma impactului, a rezultat doar avarierea autoturismului și nu au existat victime”. 

„Conducătorul auto a fost identificat fiind un tânăr de 23 ani din Bârsana și întrucât acesta emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, analizele de sânge au relevat o concentrație de alcool în sânge de 1,13 mg/l, astfel încât ieri polițiștii au dispus reținerea. Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Maramureș, urmând a fi luate măsuri legale în continuare, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Dragomirești”, pre3cizează IPJ Maramureș. 

H.D.