MUZEUL DE ETNOGRAFIE - Proiecte de toamnă, duse la bun sfârșit

Vremea plăcută din ultimul timp i-a ajutat pe responsabilii Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș să-și ducă la bun sfârșit proiectele programate pentru această toamnă.

MUZEUL DE ETNOGRAFIE - Proiecte de toamnă, duse la bun sfârșit

Vremea plăcută din ultimul timp i-a ajutat pe responsabilii Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș să-și ducă la bun sfârșit proiectele programate pentru această toamnă. Astfel, au reușit să se apropie de finalul lucrărilor la exteriorul Clădirii Pavilionare, dar și să schimbe mobilierul din spațiul destinat bibliotecii.

„Suntem bucuroși să vă spunem că lucrările la exteriorul Clădirii Pavilionare sunt aproape de finalizare. Emblemă a orașului, cunoscută și sub denumirea de <>, clădirea ce găzduiește expoziția de bază, depozitele de patrimoniu, dar și o parte din birouri, avea nevoie de reparații exterioare urgente. De asemenea, a fost reabilitat și spațiul destinat bibliotecii instituției, aici fiind necesare lucrări de zugrăvit și parchetat și a fost achiziționat mobilier nou, pentru ca munca de cercetare/ documentare a specialiștilor instituției să se desfășoare în bune condiții”, precizează responsabilii muzeului.

De asemenea, în Muzeul Satului, au fost efectuat lucrări de curățare a terenului, drenaje la unele obiective de arhitectură tradițională și reparații la acoperișurile din paie, pentru a asigura o bună conservare a bunurilor de patrimoniu în perioada de iarnă.

Lucrările efectuate la muzeu în perioada aceasta au fost finanțate din bugetul propriu, asigurat de instituția tutelară, Consiliul Județean Maramureș.

V.R.