MULTE ÎMBOLNĂVIRI- Maramureșul a ajuns pe roșu la numărul de infectări

Maramureșul a ajuns pe roșu în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus înregistrate în județ în ultimele 14 zile. În dreptul Maramureșul avem acum o rată de infectare de 3,15.

MULTE ÎMBOLNĂVIRI- Maramureșul a ajuns pe roșu la numărul de infectări

Județul nostru nu se simte foarte bine atunci când vine vorba de numărul de infectări cu coronavirus. Suntem printre județele care au ajuns în scenariul roșu din punctul de vedere al infectărilor, ieri, 3 noiembrie județul Maramureș avand cele mai multe cazuri confirmate de COVID din toată țara în 24 de ore.

La nivelul județului Maramureș am avut confirmate în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 205 noi cazuri de coronavirus, ceea ce face ca acum oficial Maramureșul să treacă de 5000 de îmbolnăviri de coronavirus. Avem mai exact 5063 cazuri de coronavirus. Ne-am oprit azi la 193 de decese.

Tot legat de coronavirus, numărul maramureșenilor amendați pentru că nu poartă mască de protecție crește de la o zi la alta. În activitățile desfășurate ieri, au fost implicaţi peste 130 de polițiști şi poliţişti locali care au organizat, pe raza întregului judeţ, 12 acţiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 55 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 88 de persoane şi au fost verificate 64 de  mijloace de transport. În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 74 de  sancțiuni contravenționale, majoritatea pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

„Facem precizarea că în mai multe localităţi din judeţ s-a instituit obligaţia purtării  măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile deschise, astfel că, în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii vor verifica şi aceste aspecte.  Reamintim şi faptul că organizarea de evenimente (nunţi, botezuri, mese festive) este interzisă, iar în situaţia în care forţele de ordine constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni cu fermitate. Demersul poliţiştilor este în primul rând preventiv, scopul fiind determinarea tuturor cetăţenilor să respecte toate normele sanitare, iar pentru aceasta abaterile vor fi sancţionate conform legii”, precizează IPJ Maramureș.

ACTUALIZARE

Se pare că totuși avem și decese, deși pe raportul oficial ele nu apăreau. Este vorba despre doi bărbați și o femeie, cu toții trecuți de 60 de ani și cu alte probleme de sănătate.