MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS - Trupa K-pop BTS, marele caștigător cu patru trofee

Trupa K-pop BTS a fost marele caștigător al MTV European Music Awards cu patru trofee adjudecate.

MTV EUROPEAN MUSIC AWARDS - Trupa K-pop BTS, marele caștigător cu patru trofee

Formaţia K-pop BTS a obţinut duminică patru trofee la MTV Europe Music Awards (EMA), inclusiv pentru cea mai bună melodie şi cel mai bun grup muzical, care se adaugă performanţelor din acest an ale sud-coreenilor care şi-au consolidat astfel statutul de formaţie importantă pe scena mondială, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

Mleodia "Dynamite" a avut un mare succes la public, adunand apoximativ 34 de milioane de difuzări în streaming în Statele Unite şi 300.000 de copii vândute în prima săptămână de la lansare. Astfel, BTS a devenit prima trupă coreeană care a debutat pe locul 1 în topul "Billboard Hot 100" din SUA.

Trupa feste alcătuită din şapte membri și  a obţinut de asemenea premiile MTV EMA pentru cel mai bun spectacol live virtual şi cei mai mulţi fani, cu toate că reuşita lor nu a putut fi marcată în prezenţa unei audienţe sau printr-o ceremonie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Karol G a fost desemnată câştigătoare la noua categorie cel mai bun artist latino şi a primit premiul pentru cea mai bună colaborare, pentru "Tusa", alături de Nicki Minaj.

Lady Gaga a obţinut premiul pentru cel mai bun artist, iar DJ Khaled, cel pentru cel mai bun videoclip.

Little Mix, care a interpretat "Sweet Melody" într-un spectacol înregistrat la Londra, a câştigat trofeul pentru cel mai bun artist pop din 2020.