MODERNIZARE PRIN ONLINE - Proiecte mărețe pentru Cernești

Noul an începe în forță pentru fiecare comună și administrație locală. În Cernești, administrația locală a pus pe lista de început de an câteva planuri noi.

MODERNIZARE PRIN ONLINE - Proiecte mărețe pentru Cernești

Noul an începe în forță pentru fiecare comună și administrație locală. În Cernești, administrația locală a pus pe lista de început de an câteva planuri noi. Printre ele se află și proiectul de gaz, o prioritate pentru comună și locuitorii ei. „Proiectul rețelei de gaz vizează toată comuna cu satele ancorate ei: Fânațe, Cernești, Ciocotiș, Trestie, Brebeni, Măgureni. Se va face modernizare și extindere de gaze, cu contoare inteligente. Totul o să fie online, citire contoare pe Internet, conectare online. De asemenea, dorim ca pe viitor plata impozitelor să se facă la un ghișeu online”, a spus primarul comunei Cernești, Mircea Deac.

Despre proiectul de gaz

În ceea ce privește infrastructura energetică a comunei Cernești, proiectul rețelei de gaz a fost depus spre finanțare. „Vă comunicăm că proiectul „Dezvoltare rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în comuna Cernești”, a fost depus cu succes la data de 31 decembrie 2020 înspre finanțare. Acest proiect constă în realizarea unei rețele transport și distribuție a gazelor naturale cu o lungime de aproximativ 52 km”, a precizat primarul comunei.

Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, (POIM). Un alt proiect punctat este aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire si dotare sediu administrativ, comuna Cernești, județul Maramureș”.

Dotarea unităților de învățământ

Peste tot, educația joacă un rol important în dezvoltarea unei societăți, cu atât mai mult acum când pandemia a mutat școala în online. “Primăria Comunei Cernești în colaborare cu Școala Gimnazială Cernești a venit în susținerea mediului educațional la nivelul comunei Cernești prin finalizarea proiectului <>”, a mai precizat primarul.

Și acest proiect a fost depus spre finanțare și constă în dotarea Școlii Gimnaziale Cernești, a Școlii Gimnaziale Ciocotiș și a Școlii Gimnaziale Trestia cu următoarele echipamente IT: 203 tablete, 29 de laptopuri, 19 table interactive, 19 camere Web pentru conferințe, trei proiectoare și trei ecrane pentru proiecții.

V.R.