„ZIUA ŞTAFETEI” ÎN UNIFORMĂ – Elevii băimăreni de la “Eminescu” au aflat cum e să fii poliţist (FOTO)

304

Joi, 22 noiembrie, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, Job Shadow Day a fost urmată de Ziua Ştafetei, o campanie-eveniment iniţiată de către Fundaţia Terre des Hommes şi implementată la nivel naţional, în cadrul căreia adulţii predau ştafeta propriilor meserii unor tineri dornici să le înveţe.

17 elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din municipiul Baia Mare, care îşi doresc să îmbrăţişeze o carieră în uniformă, au preluat ştafeta de la mentorii lor şi au explorat tainele meseriei de poliţist.
“Pentru început, un ofiţer al Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii i-a informat despre principalele domenii de activitate ale poliţiei şi despre paşii pe care trebuie să-i urmeze pentru a accede la o carieră în domeniu. Din prezentare nu au putut să lipsească câteva recomandări preventive pornind de la evenimentele în care au fost implicaţi minori, atât în calitate de victime, cât şi în calitate de autori”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

# I-au cucerit câinii poliţişti
Apoi, elevii au luat contact direct cu o parte din structurile operative sau de suport. „A fost o experienţă inedită. Mi-a plăcut totul, în mod deosebit felul în care criminaliştii descoperă lucruri ascunse, felul în care citesc într-o ‹‹urmă›› un mic univers. Mă gândeam să aleg cariera de poliţist şi înainte de această vizită, dar acum sunt hotărâtă că asta vreau” a declarat una dintre eleve la ieşirea din laboratoarele Serviciului Criminalistic . “Cel mai mult mi-a plăcut Snow că e aşa jucăuş. Dar şi căţeluşa Teba e frumoasă” a spus o altă elevă, după ce a vizitat împreună cu colegii ei Unitatea Canină.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here