ZIUA ŞI CAZUL DE CONTRABANDĂ – Au trecut în Maramureş, prin apa Tisei, cu 13.000 pachete de ţigări (GALERIE FOTO)

487

Contrabanda a ajuns atât de practicată în zona de frontieră a Maramureşului, că nu trece o zi fără un nou caz înregistrat şi comunicat de oamenii legii.

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 16.180 pachete cu țigări de proveniență ucraineană care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere. Cele mai multe, peste 13.000, au fost confiscate în Maramureş, o altă captură înregistrându-se în judeţul vecin, Suceava, de asemenea arondat la ITPF Sighet.

Aşadar, în data de 11 iunie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență. Astfel, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Teceu, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

# S-au întors în Ucraina, în ciuda somaţiilor
Ajunse pe malul românesc, acestea au început să transporte către interiorul țării colete voluminoase, moment în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora. “Observând patrula poliției de frontieră, bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin, ignorând somațiile legale prin voce efectuate de către lucrătorii noștri. Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar la locul faptei au fost descoperite 24 colete cu țigări de proveniență ucraineană. Drept urmare, baxurile cu țigări au fost duse la sediul sectorului unde s-a constatat că acestea conțin 13.250 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de peste 155.000 lei”, a precizat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, conform poliţiştilor de frontieră maramureşeni.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here