ZIUA GĂRZII DE MEDIU – Seminarii și dezbateri privind colectarea selectică în Maramureș

236

Colectarea selectivă a deșeurilor este în continuare o problemă la nivel de Maramureș. Maramureșenii nu știu să colecteze selectiv deșeurile, la fel cum mulți maramureșeni nu știu să respecte natura. Și asta vedem în fiecare primăvară, când toate cursurile de apă din județ sunt pline de gunoaie.

Astăzi, 12 Martie, s-a sărbătorit Ziua Gărzii Naționale de Mediu, instituție de inspecţie şi control cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului, care îndeplineşte un rol activ în prevenirea şi limitarea ameninţărilor de ordin ecologic.

Garda Națională de Mediu a anunțat că, pentru a marca acest eveniment, comisarii Gărzii Naționale de Mediu din întreaga ţară au organizat acțiuni cu tematică ecologică, menite să încurajeze formarea unei atitudini responsabile a cetăţenilor faţă de mediul înconjurător. Activitățile dedicate acestei zile se vor desfășura pe parcursul întregii săptămâni, în toate județele, în cele mai multe comisariate judeţene ale GNM fiind organizate activități de conștientizare și de educaţie ecologică, în colaborare cu cu unităţile de învaţământ de la nivel local.

Oficialii Gărzii Naționale de Mediu au anunțat că în cadrul acestor evenimente, copiii şi elevii vor fi informaţi despre importanţa protejării mediului şi despre activitatea pe care o desfăşoară GNM în scopul prevenirii riscurilor şi al limitării ameninţărilor de ordin ecologic.

În judeţele Bihor, Iaşi, Brașov, Călărași, Mehedinți, Maramureș şi Satu Mare vor fi organizate seminarii şi dezbateri privind colectarea selectivă a deşeurilor, dezvoltarea durabilă, ariile naturale protejate, respectiv problemele comune ale județelor de frontieră.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here