ZIUA GĂRZII DE MEDIU- Componente din imprimante uzate, făcute jucării FOTO

257

Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii de Mediu a organizat două acţiuni dedicate Zilei Gărzii Naţionale de Mediu, prima dintre ele fiind cea din data de 11.03.2019. La Şcoala cu clasele I-VIII „Avram lancu” din Baia Mare elevii din clasa a II-a au participat la acţiunea „RECICLĂM. LUCRURI INVENTĂM. NATURA O SALVĂM”.

În cadrul acesteia au învățat să reutilizeze componente din imprimante uzate (donate de Comisariatul Judeţean Maramureş al GNM, după casare). Pornind de la aceste componente, cei mici au realizat jucării funcţionale. La acţiune au participat 30 de elevi, profesorul îndrumător şi comisari ai GNM.

Garda Națională de Mediu a precizat că în data de 12.03.2019, la sediul Gărzii Naționale de Mediu Maramureș, s-a desfășurat Masa Rotundă organizată între SCJ Maramureş şi SCJ Satu Mare al GNM, unul dintre subiectele abordate fiind: „Metodele de combatere, prevenire, intervenţie în cazul apariţiei focarelor de pesta porcină în judeţe limitrofe”. Pentru o abordare de specialitate a subiectelor propuse, care vizează specificul activităţii DSVSA, la eveniment a participat și reprezentantul DSVSA Maramureș, domnul Ardelean Darian.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here