ZIUA DONATORULUI DE SANGE – Nici premiile nu prea mobilizează donatorii

93

Ziua Donatorului de Sânge, celebrată în fiecare an în data de 14 iunie, a fost marcată în Maramureș cu o acțiune menită să arate considerația față de cei care doresc să salveze vieți.

Astfel, donatorii care s-au prezentat vineri la Centrul de Tranfuzie Sanguină (CTS) Maramureș au avut parte de o surpriză plăcută și au fost premiați pentru gestul lor. “Pentru noi acest eveniment este o lecție de dăruire și facere de bine în folosul celor aflați în suferință și totodată este o lecție din care ar trebui să învățăm să fim mai buni, să dăruim din suflet pentru că un simplu gest poate să conducă la salvarea unei vieți. Am sărbătorit Ziua Donatorului de Sânge vineri, nu duminică și am avut 61 de persoane care s-au prezentat pentru donare.

Dintre acestea, 48 au finalizat donarea, dar 13, din păcate, au fost excluse pentru că nu s-au încadrat în criteriile de donare. Dintre donatori, 8 au fost donatori inițiali, 33 au fost donatori fidelizați și 7 au fost donatori ocazionali. Ca să fie o zi mai specială, am organizat și o tombolă și le-am oferit și câte un premiu, pentru că toată lumea se bucură când primește un premiu. Am avut ca premii o brățară fitness și trei vouchere de cumpărături. Am mai avut astfel de campanii în care am oferit diverse premii, dar nici atunci nu putem spune că a crescut numărul de donatori considerabil. Din păcate nu motivează nici financiar suficient de bine populația în Maramureș”, a declarat Daniela Veber, coordonatorul CST Maramureș.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here