ZIUA ASISTENTULUI MEDICAL – Ample acțiuni de donare de sânge în Baia Mare

799

Ziua Asistentului medical, marcată în fiecare an pe 12 mai, este motivul unei ample acțiuni de donare de sânge. Peste 350 de angajați (asistenți și medici) ai Spitalului Județean din Baia Mare s-au înscris pentru a dona sânge.

Pe lângă aceștia, și executivul Spitalului Județean a donat sânge încă de la primele ore ale dimineții de joi, 10 mai 2018, fiind prezenți în sală atât managerul interimar, dr. Vasile Pop, cât și directorul medical, dr. Andrei Prie. ”Noi credem în puterea exemplului și considerăm că, prin această acțiune vom convinge cât mai mulți cetățeni să doneze sânge”, a arătat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Andrei Prie.

Și managerul interimar, dr. Vasile Pop, unul dintre primii donatori ai zilei de joi a subliniat necesitatea donării de sânge, fiind cunoscută criza cu care se confruntă Centrul de Transfuzii Sanguine din Baia Mare. ”Este nevoie imperioasă de sânge în Maramureș, dar și în Spitalul Județean din Baia Mare. Este o inițiativă lăudabilă demarată de asistenții medicali și ne-am alăturat cu inima deschisă acestei acțiuni. Îi felicit pe toți colegii mei care, în aceste zile, vor dona sânge pentru viață și așteptăm să ni se alăture cât mai mulți cetățeni ai Maramureșului în acest demers”, a conchis managerul interimar al Spitalului Județean, dr. Vasile Pop.

Mirela Șandor, directorul de îngrijiri din cadrul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, a arătat că numărul doritorilor a crescut în aceste zile, dar toți cei care doresc să se implice sunt așteptați lângă Biroul de Internări al Spitalului Județean, pentru a ajuta la salvarea unei vieți. ”Este nevoie de toate grupele de sânge pentru a reîntregi stocurile existente, o lipsă mai mare fiind înregistrată în cazul grupei A2 pozitiv. Toți donatorii, însă, sunt așteptați cu drag, iar începând din acest an dorim ca acțiunea să devină o tradiție la nivelul Spitalului Județean, în preajma aniversării Zilei Asistentului. Eu doresc să le mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat demersului nostru, iar asistenților să le urez, din suflet, «La Mulți Ani!» cu ocazia Zilei Asistentului Medical”, a subliniat directorul de îngrijiri, Mirela Șandor.

 

Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here