ZILELE ORAȘULUI SEINI – Irina Rimes și Carla’s Dreams, capete de afiș. Vezi programul complet

430

Se anunță un sfârșit de săptămână plin în orașul Seini. Administrația locală, alături de partenerii săi, au pregătit un program generos și stufos, destinat tuturor vârstelor. Vor fi concerte, competiții sportive și evenimente culturale, la care sunt așteptați toți seinenii, maramureșenii, dar și vecinii sătmăreni, din apropiere.

Manifestările sunt organizate de Primăria Seini (primar Gabriela Florica Tulbure), Consiliul Local Seini, Casa Orășenească de Cultură și Centrul de Informare și Promovare Turistică, cu susținerea Consiliului Județean Maramureș. Toate acțiunile și evenimentele vor avea loc sub titulatura Zilele Orașului Seini – Cetatea Zynir și se vor derula în 13-14 iulie. Anul acesta, vorbim despre cea de-a 22-a ediție.

# Competiții sportive și manifestări culturale
Ziua de sâmbătă debutează în forță. În 13 iulie, la ora 09.00, va avea loc meciul tradițional de fotbal Primărie – Profesori, pe terenul sintetic de sport. La ora 10.00, la restaurantul Chilli, va avea loc concursul de șah Cupa Comja, aflat la ediția a 21-a. La ora 11.00, pe terenul de tenis de câmp Aurel Pop va avea loc turneul Cupa Seini, ajuns la ediția a cincea. Competițiile sportive vor continua la ora 12.00, la Sala Sporturilor Gelu Cărăbăț. Aici se va derula turneul de handbal Cupa Seini, aflat la ediția a 11-a. După amiaza este destinată evenimentelor culturale. La ora 16.00, la Centrul RO-UA, va avea loc lansarea cărții lui Petru Racolța, „Versuri pentru suflet și cuget”. La ora 17.30, Galeria de Artă a Casei de Cultură Seini va găzdui vernisajul expoziției de pictură In Memoriam Maria Mariș Dărăban, “Un zâmbet peste timp”. Vernisajul va fi însoțit de un moment artistic susținut de Mark Ujlaki și Aleesia Dîrle. În intervalul 18.30 – 19.00, la Grădinița cu Program Prelungit, este programată dezvelirea plăcii comemorative realizate în memoria elevilor evrei deportați în anul 1944. La ora 20.00, la Monumentul Eroilor, vor fi depuse coroane în memoria personalităților orașului – Alexiu Berinde, Mihai Bălaj, Incze Janoș.

# Carla’s Dreams, invitații serii de sâmbătă
La ora 20.15, va avea loc parada și deschiderea oficială, acompaniată de un concert al fanfarei Stibina a orașului Tăuții Măgherăuș și de dansul formației de majorete. Seara este destinată concertelor în aer liber. La ora 20.30, va urca pe scenă Corul Seinelul, iar la ora 21.00, fetele de la Școala de Rock Seini – Flavia Tămaș, Rebeca Czompa, Bianca Lazin și Jessica Malanka. La ora 21.30, va fi rândul celor de la Talisman să se reîntâlnească cu publicul maramureșean. Capul de afiș al serii, formația Carla’s Dreams, va urca pe scenă la ora 22.30. Conform spuselor primarului Gabriela Florica Tulbure, aducerea trupei a constituit o prioritate pentru administrația locală. Iar acest lucru se datorează faptului că autoritățile au făcut un sondaj în rândul tinerilor, iar Carla’s Dreams a ocupat locul întâi în preferință. Ca atare, administrația locală a decis să invite formația, pentru a bucura tinerii din Seini și nu numai, dornici să îi vadă în orașul maramureșean pe artiști.

# Nunta de Aur, duminică, după Liturghie
Ziua de duminică va aduce evenimente unul după celălalt. Manifestările vor începe după programul religios oficiat în lăcașele de cult din oraș. Astfel, la ora 12.00, pe scena în aer liber de pe platou vor urca Gina Handro și Grupul Folcloric Junii Sălajului. La ora 12.00, va avea loc un eveniment de suflet. Este vorba despre festivitatea de premiere a Nunții de Aur. Manifestarea va avea loc sub genericul „50 de ani de armonie şi înţelegere”. La ora 17.00, vor urca pe scenă grupuri folclorice din Nyirmeggyes, Ungaria și microrecitaluri Agota Hitter și Kinga Szika. La ora 18.00, vor urca pe scenă Ansamblul Folcloric Hori și Joc, respectiv Teodora Dănțăușa, de la Palatul Copiilor din Baia Mare (coregraf – prof. Maria Seraz). La ora 18.40, va avea loc lansarea de carte “Povești terapeutice pentru copii și adulți”, semnată de Ioana Kadar și concertul de vioară susținut de Alessia Dîrle. Totodată, va avea loc și o expoziție de desene.

# Irina Rimes, invitata serii de duminică
La ora 19.40, pe scenă vor urca tinere talente seinene, Nicoleta Vâlcu, Antonia Pop și Paula Andreica. La ora 20.30, va începe concertul trupei Attitude, iar la ora 21.00, Mircea Patovan și Trubadurii Band. La ora 22.00, pe scenă va urca invitata specială a serii, cunoscuta artistă Irina Rimes. Zilele Orașului Seini se vor încheia, oficial, cu un spectacol de artificii, programat la ora 23.00. Tinerii dornici de distracție vor avea, însă, ocazia, să rămână la discoteca în aer liber, deschisă mai departe. De altfel, trebuie să spunem că, pe scena a doua, va avea loc discotecă în aer liber atât duminică, cât și sâmbătă și vineri.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here