ZILELE COMUNEI – Folclor şi distracţie în Coaş, în acest weekend. Vezi programul manifestărilor

1053
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weekendul acesta este unul special pentru comunitatea din Coaş. Localnicii sărbătoresc zilele localităţii. Programul este unul stufos şi se va întinde pe durata a două zile, 28 şi 29 iulie.

Festivităţile vor debuta sâmbătă, 28 iulie, la ora 17.00, cu parada portului popular. Apoi, va urma Cupa “Măgura”. Vor avea loc competiţii de fotbal şi oină. Începând cu ora 19.00, va avea loc un regal folcloric susţinut de Ansamblul “Doruleţul” din Coaş, solişti Carina Mureşan, Marinela Marc, Maria Voevod şi Florin Vasile Bot. La ora 20.00, va avea loc concursul “Io-s mai mândră-n sat”. La ora 20.30, este programat un recital folk, după care, de la ora 21.00, este liber la distracţie la discoteca în aer liber. Trebuie precizat că, în cadrul manifestărilor, vor fi prezenţi şi invitaţi speciali, Maria Filimon, Marcela Groza, Georgiana Pop, Sorina Raţiu şi Mariana Cuşner.

# O mulţime de ansambluri invitate
Ziua de duminică va debuta cu componenta religioasă a festivităţilor. Astfel, după Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi, la Biserica Ortodoxă “Sfânta Treime” din Coaş, la ora 12.00, va avea loc şi slujba de mulţumire, Te Deum. La ora 12.30, este programată deschiderea oficială, care va fi prezentată de Amalia Mureşan. Vor fi înmânate diplome de cetăţeni ai comunei tinerilor care împlinesc 18 ani, diplome pentru cuplurile care împlinesc 50 de ani căsnicie şi diplome de merit. În plus, vor fi decernate diplome pentru competiţiile sportive. După pauza de masă, începând cu ora 15.00, va urca pe scenă Corul “Românaşul”, dirijor Călin Andreica. Va fi prezentat obiceiul de nuntă din Coaş, în prezentarea educatoarei Maria Dărăban. Va fi prezentată şi o scenetă “D-l Goe…”, de Caragiale, sub coordonarea profesoarei Melinda Marcu. Programul va continua cu ansambluri populare, “Transilvania” din Baia Mare, “Doruleţul” din Coaş, “Cetatea Chioarului” din Remetea Chioarului, “Mugurii” din Săcălăşeni, “Tradiţii maramureşene” din Baia Mare, “Florile Cosăului” din Budeşti şi Grupul vocal instrumental “Plaiuri codreneşti”. Vor fi prezenţi soliştii Gabriela Ardusătan, Vasile Pop, Roxana Drule, Giulia Giurgi şi Ramona Filimon. Zilele comunei Coaş se va încheia la ora 22.00 cu un frumos foc de artificii.

Cătă ŢINEGHE

foto – arhivă

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here