ZĂPADĂ ÎN EXCES – Mulţi elevi din Maramureş au întârziat la cursuri

336

Probleme din cauza ninsorii, în Maramureş. Elevii din mai multe zone din judeţ au ajuns cu întârziere la şcoală, chiar în prima zi de după vacanţă. La fel s-a întâmplat şi cu părinţii lor, care au ajuns la joburi după începerea programului.

În zona de vest a judeţului Maramureş, spre exemplu, unii şoferi nu au reuşit să străbată prin omăt, pentru a ajunge la destinaţie. S-au format coloane de maşini uriaşe în zona Codru-Chioar. La fel, s-a întâmplat şi în sud-vestul Maramureşului, în Ţara Lăpuşului. S-a circulat bară la bară pe DE 58, DN 1C sau DN 18B, cu precădere la orele dimineţii, atunci când s-a înregistrat “vârful” de ninsori abundente. “Am făcut o oră din Hideaga în Baia Mare. S-a circulat infernal. Nu puteai depăşi, se circula în coloană şi ningea abundent”, a mărturisit Daniel. “Nu am reuşit să urcăm panta de la Iadăra. Am ajuns mai târziu la şcoală cu copiii. La fel, şi noi la muncă. Am înţeles că au fost probleme şi către Şomcuta”, a povestit Georgiana.

“Nu am avut cursuri suspendate!”

La primele ore ale dimineţii, nu s-au înregistrat cazuri de suspendare a cursurilor nicăieri în Maramureş. “Au fost elevi care au ajuns mai târziu la ore. Am văzut asta chiar şi în Baia Mare. Însă, până în prezent, nu au fost situaţii de şcoli închise. Cel puţin, în prima parte a zilei nu au fost raportate cazuri. Colegii mei de la Inspectoratul Şcolar monitorizează situaţia din judeţ. Fiecare dintre inspectori are un sector şi ţine legătura cu cadrele didactice din teritoriu”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here