WEEKEND PERFECT PENTRU CS MINAUR – După ce băieții au învins Steaua, fetele au câștigat la Bistrița!

677

Hotărât lucru, a fost un sfârșit de săptămână minunat pentru clubul Minaur. Ieri băieții au învins Steaua cu 29-27, în deplasare, și au urcat pe locul doi în clasamentul Ligii Zimbrilor. Nici fetele nu s-au lăsat mai prejos și azi au câștigat la Bistrița meciul jucat cu Gloria în Liga Florilor, și ocupă treapta a treia a podiumului. Nu-i rău!

Gloria 2018 Bistrița – CS Minaur Baia Mare 21-22 (9-11)

Bistrița: De Paula, Inculeț – Ardean 6 (2 din 7m), Ilyina 6, Szabo 5, Vasileuskaya 2, Dincă 1, Todor, Moroianu 1, Rațiu, Paraschiv, Bloj, Șamanț, Tetean, Lazăr. Antrenor: Horațiu Pașca și Radu Moldovan.

Minaur: Măzăreanu, Enache – Cîrstea 2, Shteriova 4, Popa 5 (2 din 7m), Burlachenko 3, Seraficeanu 2, Masna 4, Szolosi 1, Lisewska, Hotea 1, Tămaș, Bondar, Polocoșer, Conache, Argyelean. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Atmosferă de mare meci azi la Bistrița așa cum s-a putut vedea din transmisia (cu mai multe camere) meciului pe Facebook, asigurată de clubul gazdă. Oaspetele au avut și ele galerie, băimărenii din tribune făcându-se auziți de multe ori. Cu cuțitul la os după începutul dezolant de sezon, bistrițencele au început crispat meciul și Minaur a profitat imediat de acest lucru desprinzându-se rapid pe tabela de marcaj (2-6, min. 8). Antrenorul Horațiu Pașca a solicitat primul timp de odihnă care s-a dovedit a fi cu folos, elevele lui, impulsinonate de Valentina Ardean, reușind să înscrie de trei ori consecutiv (5-6, min. 15). Băimărencele au jucat în continuare mult mai atent și au intrat la pauză în avantaj (9-11).

Minaur a început foarte slab partea secundă a meciului și s-a văzut egalată 11-11 (min. 35) și chiar condusă, pentru prima și singura dată, 12-11 (min. 39). După ce până atunci făcuse un meci slab, Marija Shteriova a marcat în continuare patru goluri importante pentru băimărence, care au preluat din nou inițiativa. Decisivă a fost și contribuția Andreei Popa pe final, ea reușind să transforme două aruncări de la 7m și să marcheze golul victoriei  în min. 59 și 21 de secunde. Bistrițencele au avut ultimul atac, dar reduta băimăreană a rezistat, Szabo aruncând peste poartă mingea în ultima secundă a jocului.

Probabil, însă, cea mai mare contribuție la succesul băimărencelor a avut-o apărarea. Foarte bună a fost și evoluția portarului Ana Maria Măzăreanu, regretată și acum de fanii bistrițeni, care le-a făcut zile negre fostelor coechipiere, mai ales extremelor.

Marius CÎMPIAN

foto minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here