„WEEKEND DUHOVNICESC” – Eveniment pentru tineri la Mănăstirea Rohia

399

În perioada 9-11 noiembrie, la Mănăstirea Rohia a avut loc un eveniment dedicat tinerilor, intitulat „Weekend Duhovnicesc”.

La eveniment au participat 43 de tineri, dintre care 18 reprezentanți ai filialelor ASCOR din țară. În cadrul programului tinerii au participat la ateliere de creație (metaniere, cruciulițe, icoane litografiate), la programele religioase ale mănăstirii și au organizat grupuri de discuții și dezvoltare personală.

De asemenea, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 12.00, a avut loc o „Întâlnire de Suflet. Părintele și Copiii” , la care s-au adăugat încă 200 de tineri din cele opt protopopiate ale Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, care au răspuns la invitația Preasfințitului Părinte Iustin.

Episcopul le-a oferit acestora sfaturi pentru o viață cumpătată, le-a relatat diverse momente din tinerețe, a rememorat momente din trecutul Mănăstirii Rohia și a descris caracterul și vrednicia unor persoane deosebite care și-au pus amprenta asupra mănăstirii și a miilor de credincioși care i-au trecut pragul: Arhiepiscopul Justinian, Monahul Nicolae Steindhart și părintele Serafim Man, informează Biroul de Tineret din cadrul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Lavinia-Codruța HERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here