VREMURI GRELE – Maramureşenii, sfătuiţi să fie precauţi pe şosele

411

Poliţiştii rutieri sunt în permanenţă pe drumurile publice şi desfăşoară activităţi pentru descurajrea comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Având în vedere că, din cauza depunerilor de zăpadă, se circulă mai greu pe drumurile judeţene, vă recomandăm să adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor. Folosiţi cu precădere frâna de motor. Nu efectuaţi depăşiri riscante iar pe porţiunile acoperite cu polei aveţi grijă să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

“Nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă, lanţuri şi material antiderapant! Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie – dezaburire al parbrizului şi lunetei maşinii care trebuie să funcţioneze foarte bine. Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Poliţiştii rutieri sunt la datorie pentru remedierea oricăror probleme care ar putea apărea pe drumurile publice”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here