VREMEA RAZNA – Recorduri depășite în Franța, Olanda și Belgia. Avertizări de caniculă în… Norvegia, Suedia, Danemarca și Finlanda!!!

295
Un fata se racoreste in fantanile arteziene din Oraselul Copiilor, in Bucuresti, miercuri, 8 iulie 2015. Saptesprezece judete din Banat, Crisana, Maramures, Transilvania si Moldova sunt miercuri sub cod portocaliu de canicula, în aceste regiuni temperaturile ajungând la 39 de grade, iar în Bucuresti si celelalte 24 de judete ale tarii, avertizate cu cod galben, vor fi temperaturi de 35-38 de grade. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Faptul că vremea a luat-o raza în Europa este o certitudine!

Primul val de caniculă a bătut recordul de temperatură în Franța, 46 de grade, căci despre Spania nici nu mai are sens să vorbim! Canicula a urcat în nord dinspre iberici.

Acum, la al doilea val, a venit rândul Belgiei, 40,3 de grade, la Herhet, la aproximativ 100 de km de Bruxelles, al Olandei, 39,2 grade la Gilze-Rijen.

În zilele următoare, este așteptat ca importul de aer cald să aducă temperaturi și mai ridicate.

Valul de aer foarte cald va ajunge inclusiv în Peninsula Scandinavă. Se vor înregistra temperaturi de peste 30 de grade în Norvegia, Danemarca, Suedia și Finlanda.

S-au emis deja avertizări în acest sens, fapt absolut neobișnuit.

Aerul cald va afecta și România, așadar, inclusiv Maramureșul. Vom avea parte de o încălzire. Vom vedea cât de puternic va fi importul în țara noastră. Sigur, vom avea temperaturi de aproximativ 31 de grade, însă nu sunt excluse varianții. Vom reveni cu informații în acest sens!

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here