VREME DE WEEKEND – Ploaie, lapoviță și ninsoare în Maramureș

423

Maramureșenii au parte în acest weekend de o vreme tocmai bună de stat în casă. Pe arii extinse, îndeosebi ziua, au căzut precipitații sub formă de ploaie ziua, iar spre seară acestea s-au transformat treptat în lapoviță și ninsoare. În zona montană înaltă a nins. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă cu viteze de până la 76 km/h la Iezer.

Temperaturile maxime au fost cuprinse între 1 grad la Tg. Lăpuș și 3 grade la Baia Mare. Pe arii restranse în zonele joase și izolat la munte, s-a semnalat ceață. Stratul de zăpadă prezent la munte măsura 17 cm la Iezer. La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între 0 grade la Tărgu Lăpuș și 1 grad la Baia Mare.

Carosabilul sectoarelor de drumuri națioanale din județ este curat și umed. Pe DN 18, în Pasul Prislop, intre km 156 și km 180, se gaseste depusa pe partea carosabila un strat de zapada framantata, cu grosimea cuprinsa intre 0-1 cm. Cerul este acoperit, iar vizibilitatea in trafic este buna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 19 utilaje si au imprastiat 111 tone sare. 

La această oră sunt înregistrate 0 grade Targu Lapus; 1 grad Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei, Cavnic, Borsa, Petrova, Viseu de Sus; 2 grade Baia Mare, Seini si Somcuta Mare. Vremea va fi si astazi in general inchisa. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse indeosebi in a doua parte a intervalului vor cadea precipitatii slabe sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. 

Izolat vor fi conditii de polei. La munte vor predomina ninsorile. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here