VOT – Liber la mașinile de transport lemn pe Valea Usturoiului și Valea Roșie

254

Consiliul Local Baia Mare a aprobat luna trecută, prin derogare de la Hotărârea Consiliului Local nr. 28/2018 privind reglementarea circulaţiei autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 4,5 tone în municipiul Baia Mare, ridicarea interdicției de acces a mijloacelor de transport specifice, destinate transportului de material lemnos, ale societăților care exploatează masă lemnoasă din zonele calamitate Valea Usturoiului și Valea Roșie.

Vorbim, conform proiectului votat favorabil de aleșii locali de mai multe trasee și anume Valea Roșie – Victoriei – Minerilor – Industriei – Vasile Lucaciu – 8 Martie – Barajului –
Petofi Șandor – Dealul Florilor – George Bernard Shaw – Ferăstrăului – Minerilor – Industriei – Vasile Lucaciu – 8 Martie – Barajului.

Conform proiectului de hotărâre, perioada pentru care se aprobă accesul este până la data de 30.06.2020. Tot consilierii locali băimăreni au decis că Ocolul Silvic Municipal Baia Mare se obligă să amenajeze două rampe de spălare a mijloacelor de transport material lemnos, una în zona Valea Usturoiului și una în zona Valea Roșie, situate la intrarea pe străzile Valea Roșie și Petofi Șandor.

Mai trebuie spus că pe perioada exploatării zonelor calamitate, se interzice accesul neautorizat în zonele Valea Usturoiului și Valea Roșie.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here