VOT – Lege pentru turismul din România

304

Guvernul României, la inițiativa Ministerul Turismului, a adoptat în această săptămână, Legea Turismului, cea care reglementează, potrivit ministrului Bogdan Trif, pentru prima dată direcții importante pentru acest sector. Trif arată că în actul normativ sunt prevăzute înființarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD), Sistemul Informatic de Evidență a Activității de Turism din România (SIEATR), dreptul de preferință în închirierea plajelor turistice pentru hotelurile care sunt în vecinătatea Mării Negre, dar și redeschiderea birourilor externe de promovare turistică.

“Legea turismului aduce noutăți pentru domeniu, așa cum sunt și noile metode de control de tip mistery-guest și obligativitatea administratorilor site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neclasificate/neînregistrate”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, în cadrul conferinței de presă susținută după ședința de guvern.

Ministerul Turismului a mai anunțat că în acest an construcția a 25 de noi hoteluri a fost demarată tocmai datorită cererilor tot mai mari a turiștilor ce doresc să viziteze România.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here