VOT DIASPORA – Maramureșenii din străinătate așteaptă la cozi infernale pentru dreptul constituțional

773

Maramureșenii aflați în străinătate au avut de așteptate minute sau chiar ore în șir pentru a-și exercita dreptul constituțional.

Lavinia este originară din Baia Mare, însă locuiește de câțiva ani în Bruxelles, fieful Uniunii Europene. “Există foarte mulți oameni dezamăgiți de ceea ce se întâmplă în România. Nu prea au încredere în candidații pentru europarlamentare, întrucât sunt și situații de persoane care au ocupat funcții în Parlamentul European, pentru alți europarlamentari, și nu au făcut mare lucru. Esențial ar fi ieșitul la vot, care e până la urmă un drept, dar și o obligație a cetățeanului, în același timp. Până la urmă neîncrederea în acești oameni și in sistemul corupt din România îți dă, așa, o stare de dezinteres și dezamăgire. Cu toate că m-am gândit să nu merg să votez, mai ales că secțiile sunt insuficiente și sunt cozi uriașe, nu mă lasă conștiința să absentez”, a spus Lavinia.

Maramureșeanca Cristina este stabilită în Germania. “Mi se face greață de ceea ce văd în România. M-am săturat de corupția din țara mea de origine. Nu pot să stau deoparte și să nu votez. M-a șocat faptul că am fost întrebată dacă doresc să votez și pentru referendum. Am spus că da și mi s-a pus întrebarea din nou, menționându-mi-se faptul că nu sunt obligată. Am repetat că vreau, că noi, tinerii, putem schimba ceva”, a opinat Cristina.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here