VOT DE MARTIE – Consiliul Judeţean Maramureș a aprobat banii pentru plombările pe drumurile judeţene

572

33 din cei 35 de aleşi judeţeni ai Maramureşului au dat undă verde unui număr de 26 de proiecte de hotărâre la şedinţa de CJ din 28 martie. Un proiect a fost retras. Conform votului dat de aleşi, s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului pe anul 2018, dar şi utilizarea excedentului anual al bugetului Maramureşului, rezultat la încheierea exerciţiului bugetar pe anul 2017.

A fost aprobat cuantumul cotizaţiilor ce se plătesc de Consiliul Judeţean Maramureş pentru diferite structuri asociative în care judeţul Maramureş are calitatea de membru pentru anul 2018, dar şi contribuţia Consiliului Judeţean la diferite acţiuni finanţate din rezerva bugetară. A fost aprobat protocolul de colaborare pentru organizarea şi desfăşurarea proiectului de interes judeţean ”Uniţi pentru Marea Unire”.

A fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii care se ocupă de drumurile judeţene pe anul 2018, dar şi planul de întreţinere şi reparaţii curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene în anul curent.

Pentru finanţarea lucrărilor cuprinse în Planul de întreţinere, reparaţii curente şi periodice pe reţeaua de drumuri judeţene în anul 2018 s-a aprobat suma de 25.000 mii lei. Conform votului, în cazul în care lucrările care decurg din activitatea de administrare se realizează în regie proprie a operatorului, acestea vor fi decontate la preţul de producţie al acestora.

Din cei 25.000.000 lei, cei mai mulţi bani, 10.320.540 lei vor merge către întreţinerea curentă pe timp de vară. Pentru întreţinerea periodică avem 4.113.220 lei, iar pentru reparaţii curente aproape cinci milioane de lei.

În judeţul Maramureş sunt încadrate la categoria drumuri judeţene un număr de 39 de drumuri, în lungime totală de 786,7 km, iar poduri cu deschidere peste cinci metri sunt încadrate 128 de bucăţi. Din totalul de aproape 800 km drum judeţean, avem îmbrăcăminte cu beton asfaltic pe 143 km, pe 447 km avem îmbrăcăminte asfaltică uşoară, pe 26 km este îmbrăcăminte cu beton de ciment. 132 km de drum judeţean este drum pietruit, iar drumuri de pământ – 38 km.

Dragoş HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here