VOT – Bani de la Ministerul Culturii pentru proiecte dedicate Centenarului

432

Aleșii județeni s-au întâlnit joi, 28 iunie 2018, în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ din Baia Mare, pentru a supune votului și a aproba un număr de 16 proiecte aflate pe ordinea de zi și un proiect la punct suplimentar. Toate proiectele au primit votul consilierilor, iar ședința a fost condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În debutul şedinţei s-a vorbit câteva minute despre aniversarea a 15 ani de la înființarea Revistei Nord Literar, luând cuvântul atât șeful administrației județene, cât și Săluc Horvat, directorul executiv al revistei aflată sub egida Consiliului Județean.

A urmat votul pe fiecare din cele 16 proiecte de hotărâre. Primul punct pe ordinea de zi a fost cel privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului  pe anul 2018. Prin două adrese ale Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale privind manifestările, acţiunile şi proiectele de aniversare a Centenarului Marii Uniri şi a Primului Război Mondial aprobate de către Comitetul Interministerial pentru Centenar s-a alocat bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului suma de 846,90 mii lei pentru finanţarea a patru proiecte dedicate Centenarului.

Este vorba despre „Satele Unite ale României” (400.000 lei), „100 de baloane pentru România” (400.000 lei), Conferința Internațională cu tema „De ce nu a fost posibilă pacea după încheierea Primului Război Mondial și cum să evităm greșelile istoriei” (20.000 lei) şi „George Pop de Băsești şi Marea Unire” (26.900 lei).

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here