VOT – Bani de la Consiliul Judeţean pentru elevi, profesori, biserici şi sportivi

407

Şedința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna octombrie 2018, condusă de președintele Gabriel Zetea, a fost una bogată în proiecte de hotărâre supuse aprobării consilierilor judeţeni.

Consilierii judeţeni au votat pentru încheierea a patru acorduri de cooperare cu Fundația Arte+, în vederea realizării în comun a Festivalului Arte+ în cadrul Galei premiilor Uniunii Artiștilor Plastici din România; cu Asociația Heidenroslein Baia Mare, în vederea realizării în comun a proiectului ”Centenarul Marii Uniri – mărturii și fapte ale maramureșenilor”, cu Palatul Copiilor Baia Mare, în vederea realizării în comun a acțiunii de participare la Concursul de Creație ”Glorie Patriei” dar și cu Asociația ”Comunicați cu noi”, în vederea realizării în comun a proiectului ”Uniți în sunet de fanfară”.

Un acord de parteneriat a fost âncheiat şi cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați (ANES) în vederea depunerii spre finanțare a proiectului ”VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”. Alte proiecte de hotărâre votate cu unanimitate de aleșii județeni au vizat aprobarea Regulamentului de acordare a stimulentelor financiare elevilor care au obținut distincții, medalii și premii speciale la olimpiadele și concursurile școlare județene, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora. Fonduri se vor acorda și pentru susținerea sportului de performanță dar și pentru unitățile de cult, altele decât cele cuprinse în patrimoniul UNESCO.

S-a aprobat, totodată, Organigrama și Statul de funcții pentru instituții aflate în subordinea CJ Maramureș, respectiv Școala Populară de Artă ”Liviu Borlan” Baia Mare, Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, R.A. ”Aeroportul Internațional Maramureș”, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”. Un alt proiect  a fost cel privind aprobarea contribuției Consiliului Județean Maramureș la diferite acțiuni finanțate din rezerva bugetară.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here