VOLEI PE PLAJĂ – Voleibaliști români, învingători în Ungaria. L. Crișan (Știința Explorări), la al doilea succes

138

Mai mulți sportivi români au profitat de ultimele zile în care s-a putut intra în Ungaria fără restricții și au participat, în ultimul weekend, la un turneu de volei pe plajă. Printre aceștia s-au numărat Laurean Crișan și Dragoș Răileanu, componenți ai echipei Știința Explorări Baia Mare.

Etapa a treia a competiției internaționale “Hajdunanas Beach Volleyball”, desfășurată în perioada 11-12 iulie, a fost câștigată de echipa “Fără zahăr”, compusă din Laurean Andrei Crișan (Știința Explorări) și Raul Ilieș (Oradea). Perechea română a învins în finală echipa maghiară VRC Kazincbarcika, formată din Laszlo Bago și Zoltan Kovacs. În finala mică, s-au întâlnit două formații maghiare, locul 3 fiind câștigat de perechea Milan Arva – Balzs Bibok.

Laurean Andrei Crișan și Raul Ilieș au repetat astfel succesul din etapa a doua a turneului, care a avut loc în perioada 20-21 iunie, la ștrandul din localitatea maghiară Hajdunanas.

La competiția din ultimul weekend a fost prezent și Dragoș Răileanu, care s-a clasat pe locul 5. Căpitanul Științei Explorări a jucat împreună cu băimăreanul Mihai Popovici (Universitatea Cluj) în echipa “PORA”.

În competiția masculină de seniori, s-au aliniat la start 32 de echipe din România și Ungaria. În afară de Laurean Crișan – Sergiu Ilieș și Dragoș Răileanu – Mihai Popovici, din țara noastră au mai participat perechile:

Alin Bistran – Marius Budăi (Pensionarii), Cristian Popa – Cristian Budăi (Pokemonii), Vlad Stoie – Antonio Cipleu (Arad 1), George Breban – Denis Boldiș (Arad 2), David Pusta – Zoltan Kovacs (Arad 3).

Spre deosebire de primele două runde ale competiției internaționale “Hajdunanas Beach Volleyball”, desfășurate pe vânt și ploaie, etapa a treia s-a jucat la 30 de grade Celsius.

#Familia Răileanu, la înălțime

La turneu a participat și Sorina Răileanu, soția căpitanului de la Știința Explorări, Dragoș Răileanu, care este multiplă medaliată la Campionatele Naționale de volei pe plajă. Retrasă din activitatea națională (a jucat ultima dată la Universitatea Cluj-Napoca), a făcut pereche cu Adina Stanciu, în cadrul echipei “The Powerpuff Girls”.

Cele două au învins în finală perechea maghiară Andreea Pinter – Orsolya Takacs. La startul competiției feminine dedicate senioarelor s-au aliniat 19 echipe. În afara perechii Sorina Răileanu – Adina Stanciu, din România au mai participat Andreea Iuliana Pop – Oana Maria Vasiu (“Absolut”) și Flavia Chiș -Andreea Simu (“Moartea iepurașului”).

Sorina și Dragoș Răileanu au participat și în turneul de dublu mixt, sub numele “Răilenii”.

Competiția “Hajdunanas Beach Volleyball” programează următoarele două etape în perioadele 18-19 iulie și 26-27 iulie. Este însă greu de crezut că vreo echipă din România va mai fi prezentă, ținând cont de restricțiile impuse de autoritățile maghiare cetățenilor români la intrarea în țară, din cauza pandemiei de coronavirus.

Marius CÎMPIAN

foto PhotoSport YSR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here