VOLEI PE PLAJĂ – Laurean Andrei Crișan (Știința Explorări), învingător în Ungaria

151

Un jucător echipei Știința Explorări Baia Mare și-a dovedit încă o dată valoarea la voleiul pe plajă. Avându-l coechipier pe Raul Ilieș, Laurean Andrei Crișan a câștigat etapa a doua a competiției “Hajdunanas Beach Volleyball”, desfășurată în Ungaria, în perioada 20-21 iunie.

Crișan și Ilieș au învins în finala masculină a turneului echipa formată din ungurii Balazs Bagics și Andras Toth. Ultimul dintre ei a fost, timp de un an, jucător al echipei Știința Explorări Baia Mare (sezonul 2015-2016), evoluând pe postul de ridicător. În meciul pentru locul 3, Daniel Toth și Zoltan Berkes (Ungaria) au învins perechea Balazs Budai – Zoltan Meszaros (Ungaria).

Competiția s-a desfășurat, pe o vreme ploioasă, pe terenurile ștrandului din localitatea maghiară Hajdunanas. Turneul a reunit la start peste 60 de echipe de fete și băieți, din Ungaria și România, care s-au întrecut la diferite categorii de vârstă. În afara lui Andras Toth, printre competitori s-a aflat încă un fost component al echipei Știința Explorări. Este vorba de ungurul Tamas Kaszap, care a evoluat pe postul de ridicător la echipa băimăreană în sezonul 2016-2017.

#Laurean Crișan, multiplu medaliat la volei pe plajă

Laurean Andrei Crișan s-a născut la Oradea, în data de 14 februarie 1998, și are 1,88 m înălțime. A terminat junioratul la LPS Oradea și a venit la Știința Explorări acum doi ani, după ce mai jucase la Unirea Dej. Laurean Andrei Crișan este un voleibalist polivalent, putând juca atât pe postul de extremă cât și pe cel de libero.

Voleibalistul echipei Știința Explorări este un specialist al voleiului pe plajă, cucerind de-a lungul anilor o mulțime de medalii la competițiile oficiale la care a participat. El s-a remarcat la acest sport încă de pe vremea când era junior la LPS CSȘ Oradea, devenind campion național la categoria cadeți alături de Raul Ilieș, cu care s-a impus și la turneul de la Hajdunanas (Ungaria).

Anul trecut, Laurean Andrei Crișan a obținut performanțe remarcabile la Balcaniada de volei pe plajă, desfășurată la Pristina (Kosovo), competiție la care Crișan a făcut pereche cu constănțeanul Andrei Grigore. Cei doi au câștigat mai întâi medalia de aur la categoria Under 20, după care au participat și la categoria Under 22, clasându-se în final pe treapta a treia a podiumului.

La Campionatul Național de seniori, desfășurat la Mamaia, Andrei Crișan a obținut medalia de argint, alături de Sergiu Gligor. Cei doi au fost învinși în finală de perechea Cosmin Ghimeș – Marius Iftimie, la capătul unui meci dramatic încheiat cu scorul de 2-1 pentru campioni.

Laurean Andrei Crișan va participa în perioada 5-9 august, la ediția 2020 a Campionatului Național de volei pe plajă, competiție care va fi găzduită de municipiul Arad.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here