VOLANUL PE DREAPTA – Pericolele conducerii unei astfel de mașini

56
Poliția Română subliniază că „5 stele pentru o mașină la siguranța rutieră sună bine, dar asta nu însemnă siguranță în orice condiții…mai ales la viteze mari sau atunci când volanul este pe partea dreaptă. Acest tip de autovehicul asigură o vizibilitate redusă în cazul depășirilor, șoferul trebuind să pătrundă pe contrasens mai mult decât ar fi nevoie în cazul autovehiculelor cu volanul pe partea stângă. Iar situația devine și mai riscantă pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile (ceață, ploaie, ninsoare)„.
Polițiștii rutieri spun că în prezent, în conformitate cu prevederile directivei referitoare la omologarea vehiculelor rutiere și a principiilor privind libera circulație a mărfurilor în cadrul Uniunii Europene, statele membre nu pot interzice înmatricularea vehiculelor care au fost omologate comunitar de un alt stat membru. Până la modificarea legislației sau ieșirea din UE a unor state în care autovehiculele au volanul pe partea dreaptă, autoritățile recomandă mutarea postului de conducere pe partea stângă și asigurarea celorlalte norme tehnice de admitere în circulație.
„Deși un autoturism cu volan pe dreapta poate părea o alegere economică la început, costurile unui accident rutier produs din cauza lipsei de vizibilitate sunt mult mai mari”, arată Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here