VOIE BUNĂ ȘI DISTRACȚIE – Zilele orașului Seini, un veritabil succes. Cum a decurs sărbătoarea (FOTO)

302

Două zile minunate. Așa caracterizează administrația locală din Seini ediția din acest an (a 22-a) a Zilelor Orașului. Primarul Gabriela Florica Tulbure spune că a fost o reușită, de la un capăt la celălaltă, iar manifestările derulate au mulțumit toate categoriile de vârstă.

Imaginile surprinse în cele două zile de sărbătoare sunt grăitoare. (Click pe fotografii, pentru a le mări!)

# Sport cu gândul la Simona
Voie bună, distracție, sport, concerte, evenimente culturale. Au fost de toate pentru toți. “Am avut parte de două zile minunate, din toate punctele de vedere. Ne-am temut puțin de vreme, însă, în cele din urmă, totul a fost bine. Am avut multe evenimente sportive. Acestea au început cu tradiționalul meci între primărie și profesori, câștigat, anul acesta de primărie. Apoi, restaurantul Chilli ne-a ajutat să găzduim Cupa Comja la șah. Ne-am bucurat de faptul că am avut parte de o participare numeroasă. La categoria copii, Lorena Ungureanu a câștigat râvnitul trofeu, la seniori, tânărul sătmărean Mihai Angheluș a câștigat cupa, seineanul Petru Racolța situându-se pe locul II. La campionatul de tenis am avut din nou parte de o participare numeroasă, care ar face invidioase orașele mari din România. Am avut 27 de echipe în trei prbe, alături de aproape de toată suflarea sportivă a orașului nostru. Trebuie să recunosc că, cu toții, chiar dacă am fost angrenați în derularea evenimentelor, am așteptat cu nerăbdare și încrezători rezultatul prestației Simonei Halep la Wimbledon. În plus, la Sala Sporturilor „Gelu Cărăbăț”, a avut loc Turneul de handbal „Cupa Seini”, ediția a XI-a”, a relatat, pentru AxaNews.ro, Gabriela Florica Tulbure.

# Plăci comemorative în memoria elevilor deportați
Sâmbătă după amiază, programul a continuat cu manifestări culturale. “Am lansat cu mare drag noua carte a scriitorului nostru Petru Racolța, într-o atmosferă încărcată de emoție și frumos, alături de oameni de cultură de marcă. Domnul Racolța este un exemplu pentru noi toți. A ales să lupte în pofida numeroaselor încercări din viață. Momentul artistic a fost susținut de Alex Prikop, Aleesia Dîrle, vioară și Vanessa Muresan. Am vernisat o superbă expoziție de pictură a Mariei Mariș Dărăban, regretând dispariția ei, sărbătorind zâmbetul și arta ei nemuritoare. Ne-au încântat din nou cu momentele lor interpretative de excepție, Aleesia Dîrle și Ujlaki Mark. Am dezvelit, la inițiativa familiei Aurel și Emil Roatiș, alături de o distinsă asistență, două plăci comemorative a celor 76 de elevi evrei deportați în anul 1944. Ne-am bucurat de prezența domnului președinte a CJ Maramures, „al nostru seinean”, Gabriel Zetea, domnul inspector general adjunct al IPJ Maramureș, Mihai Pop. La Monumentul Eroilor, am depus coroane în memoria personalităților Seiniului, Alexiu Berinde, Mihai Bălaj și Incze Janoș. Imediat după aceea, am format o frumoasă paradă, în frunte cu majoretele seinene, fanfara „Stibina”, ambasadorii seniori și juniori ai Liceului Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde”, școală ambasador în Partamentul Europei din România”, a spus primarul Seiniului.

# Platou aproape neîncăpător la concertul Carla’s Dreams
Programul la scenă a început seara, toată suflarea tinerească din oraș așteptând să vină Carla’s Dreams. “Concertele în aer liber au fost deschise de minunații noștri copii din corul „Seinelul” și Corul ,,Strugurelul Junior”, din Cicârlău, dirijor, prof. Mircea Patovan. Au continuat recitaluri susținute de fetele „Școlii de rock Seini”, coordonată de prof. Sergiu Miclăuș. Trupa „Talisman” a susținut unul din cele mai bune concerte de la Seini. Ei sunt prieteni ai Seiniului, vin cu mare plăcere ori de câte ori le adresăm invitația de a veni alături de noi. Apoi, pe scenă au urcat cei de la Carla’s Dreams. A fost atât de multă lume, că platoul a fost aproape neîncăpător. Tinerii ne-au cerut să îi aducem și ne bucurăm că am reușit să îi vedem în concert la Seini”, a relatat Gabriela Florica Tulbure.

# Emoții și respect la Nunta de Aur
Duminică, seinenii au avut parte de concerte, unul și unul. Autoritățile au pregătit un regal folcloric pentru cei prezenți. Însă, la amiază, a avut loc și un moment emoționant pentru comunitate. “La Nunta de Aur, au participat 18 perechi. Din păcate, două nu au putut fi prezente din motive de sănătate. Părintele Cosma i-a binecuvântat, a fost un moment înălțător. În ochii lor se vedea povestea a 50 de ani de căsnicie, la bine și la greu. S-a văzut munca, încrederea și înțelegerea în ochii lor. Le-am cântat, împreună, la mulți ani. I-am văzut fericiți, parcă ar fi vrut să mai stea pe scenă. Am fost foarte fericiți că ploaia s-a oprit la ora 13.00 și am reușit să derulăm toate activitățile. Am avut folclor, am avut muzică în limba maghiară și talente din orașul nostru. Am dorit să punem accent pe talentele seinene. Am avut și o lansare de carte, “Povești terapeutice pentru copii și adulți”, semnată de Ioana Kadar și concertul de vioară susținut de Alessia Dîrle. Această lucrare conține trei povestioare șieste tradusă în trei limbi, maghiară, engleză și franceză”, a relatat primarul Seiniului.

# Irina Rimes, un exemplu de modestie
Pe scena mare au urcat tinere talente ale Seiniului Nicoleta Vâlcu, Antonia Pop și Paula Andreica, urmate de trupa Attitude, respectiv Mircea Patovan și Trubadurii Band. La orele serii, pe scenă a urcat invitata serii, Irina Rimes. “Pe lângă Carla’s Dreams, tinerii și-au manifestat dorința de a o vedea pe Irina Rimes. Am dorit să le respectăm dorința. A fost foarte drăguță Irina. Este foarte, foarte modestă. A stat să facă poze cu toată lumea, chiar dacă a mai durat o oră. Trebuia să ajungă luni la amiază în București și am întrebat-o dacă va lua avionul. Mi-a spus că nu își lasă trupa să meargă cu mașina, iar ea să meargă cu avionul. Mi-a spus că ori merg cu toții cu avionul, ori cu toții cu mașina. M-a frapat că tinerii știau versurile de la toate melodiile ei, pe de rost. A fost minunată atmosfera de la Seini. Am încheiat cu focul de artificii la ora 23.00, întrucât ziua de luni este zi normală de lucru”, a explicat Gabriela Florica Tulbure.

# În loc de epilog
Așadar, au fost două zile incendiare, cu manifestări pentru toate vârstele. „Le mulțumesc mult seinenilor că au fost în număr atât de mare la Zilele Orașului. Lor le-am dedicat aceste zile, pentru munca pe care ei o depun și pentru relațiile strânse pe care o avem în comunitate, în folosul tuturor. S-a văzut că familia Seiniului este una unită, s-a socializat foarte mult și le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au făcut sfârșitul de săptămână atât de minunat. Țin să mulțumesc Consiliului Județean că a fost alături de noi, de Primăria Seini și Consiliului Local Seini, la organizarea acestor manifestări frumoase”, a conchis Gabriela Florica Tulbure.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here