VOIE BUNĂ – Orașul Vișeu de Sus a fost în straie de sărbătoare (FOTO)

833

Pe parcursul a două zile, atmosfera de sărbătoare a pus stăpânire pe Vișeu de Sus. Mii de oameni din oraș și din împrejurimi, dar și turiști aflați în această perioadă în zonă, au participat la concertele organizate și s-au destins alături de familii și prieteni.

Parcul de distracții a fost atracția principală a celor mici și a celor dornici de senzații noi. Ca în fiecare an, și la ediția de anul acesta organizatorii și-au propus să ofere spectatorilor atât ocazia de a vedea, de a cânta și dansa alături de artiști îndrăgiți, dar și de a se bucura de artiștii zonei, unii dintre ei la început de carieră, alții deja consacrați în industria muzicală și cu un loc bine definit în inimile publicului. Astfel, sâmbătă, pe scena de pe platoul Casei de Cultură au evoluat Trupa Nordica, Doddy și Lora. Întregul oraș a cântat și dansat pe melodiile lor.

“Programul folcloric de duminică a fost axat pe folclor din Maramureș, turiștii veniți din țară și străinătate având ocazia să intre în contact cu portul traditional, cu cântecul și jocul din această zonă. Ansamblul folcloric Vișeul, coordonat de prof. Ioan Bledea a adus în scenă trei generații de dansatori și soliști  de la 5-6 anișori, până la tineri elevi de liceu) arătând că dragostea pentru tradiții este autentică și reală în rândurile celor tineri. Cum nu se poate joc fără cântec, interpretele Anița Doja-Tomoiagă, Lenuța Anișoara Cupcea, Doina Zaharie, Nița Năsui, Maria Homei Costea, Maria Mihali și Mihaela Grec au oferit un adevărat regal de cântece din zona Maramureșului istoric. Au urmat concertele susținute de Graff și Adda&Band foarte apreciate de publicul tânăr.

Aflat pentru prima dată pe scena unui eveniment din orașul natal Graff a creat o atmosferă frumoasă prin creațiile și interpretarea sa, iar melodiile cu milioane de accesări ale Addei nu au putut decât să încheie într-un mod excepțional programul artistic al celor două zile de sărbătoare. Întreg orașul s-a alăturat prezentatorului Andrei Șovan pentru a anunța focul de artificii care a marcat încheierea oficială a evenimentului. Au fost două zile pline, în care fiecare dintre cei ce au trecut măcar prin zonă au putut găsi o activitate sau un concert care să-i fie pe suflet”, a spus Anuța Pop, directorul Centrului Cultural-Social Vișeu de Sus.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here