VIȘEU DE SUS – Sustenabilitate anunțată oficial (VIDEO)

523
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ce diferenta… de la un oras care era cu vreo 10 ani in urma in pragul falimentului, Viseul de Sus se lauda, azi, prin gura edilului Vasile Coman, ca este sustenabil. Un tel la care tind si inca viseaza o multime de orase si de comune din România!

„Viseul de Sus este un orasel sustenabil. Elegant, prosper… Viseul poate sa traiasca intr-un sistem de autonomie proprie, incât sa creem bunastare, sa facem si investitii, cu care sa ne adresam populatiei. Noi nu avem aceste probleme, cum auzim de la altii, ca au probleme, ca n-au bani sa-si plateasca energia, salariile… Din punctul meu de vedere, marea masa a bugetului autohton se incadreaza ca venind din turism, aici datorita Mocanitei si a Vaii
Vaserului, o zona mirifica, unica in Europa, vin foarte multi turisti din toate colturile lumii. Pentru noi inseamna venituri, inseamna bunastare, inseamna decongestionarea economicului pe orizontala. Venituri pentru oras, locuri de munca, bunastare. Viseul este prosper. Se vad si banii celor plecati in straintate la munca, asa cum se vad si banii celor veniti in orasul nostru ca turisti. Noi nu avem un recensamânt real ca venituri, ca pondere, dar Viseul creste anual cu peste 20%, la numarul de turisti veniti in localitate. Anual, de câtiva ani buni, cu câte 20%! Ceea ce inseamna foarte mult!”, spune edilul Viseului.
Si tot el sustine ca a inceput prin a dezvolta infrastructura orasului. Inainte de turism. Pentru ca orasul e al doilea ca marime din România, cu 44.606 hectare intindere… De fapt, Viseul nu reuseste sa cazeze tot ce le vine, se vor peste 500 de locuri de cazare, pentru a deveni oras turistic de interes national. „Viseul ar avea nevoie, din punctul meu de vedere, de cel putin 2000 de locuri de cazare… Suntem inca abia la 25% din ce avem nevoie. Asa ca Vaserul si Mocanita se adreseaza intregii zone, de fapt…”

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here